Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

25 minuten
Beoordeeld met 3.5 / 4
Lees meer

Cashews komen oorspronkelijk uit het Caraïbisch gebied, maar je vindt deze boom nu overal in de tropen en de noot daardoor ook in allerlei wereldgerechten. Kurkuma is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken en geeft de karakteristieke smaak en kleur aan veel curry's. Kurkuma wordt gemaakt van de wortel van de plant. Wist je dat je er ook thee van kunt maken? Hier lees je meer over op onze blog.

Labels:GlutenvrijLactosevrijVeggie
Allergenen:Pinda'sNotenSelderijMosterdEi
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

1 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Pandanrijst

40 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3544 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok
InstructiesPDF
Instructies
snijden
snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

rijst
rijst
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

cashwnoot
cashwnoot
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide daarna uit de pan en bewaar apart.

wok
wok
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrand de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

spinazie
spinazie
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken.

serveren
serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en leg er een spiegelei op. Garneer met de cashewnoten en de kokosrasp.