HelloFresh
topBanner
Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat en cashewnoten

QUICK & EASY
Lees meer

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een van de meest gebruikte ingrediënten in curry's. In dit recept geef je er de rijst een mooie gele kleur mee. De kokosmelk en -rasp zorgen voor een volle, romige smaak. Je garneert de curry met cashewnoten, die het gerecht structuur geven en bovendien hartstikke gezond zijn!

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggieOriginal
Allergenen :Pinda'sNotenSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

1 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Pandanrijst

40 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

10 g

Kokosrasp

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

200 g

Spinazie

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Cholesterol0 mg
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken.

6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.