.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Champignons
75 gram
Sperziebonen
85 gram
Zilvervliesrijst
2 tl
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Selderij, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kipfilet met Mediterrane kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Roer regelmatig door.
Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de champignons, het bouillonblokje en kookroom toe aan de hapjespan met kipfilet en kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.
Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignon-roomsaus erover.