HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGekonfijte Eend Met Gemarineerde Prei
topBanner
Gekonfijte eend met gemarineerde prei

Gekonfijte eend met gemarineerde prei

met aardappelpuree en geroosterde appelmoes

Premium
Lees meer

De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Prei

600 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Appel

2 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Kappertjes

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

40 gram

Gemengde sla

5 gram

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Bruine suiker

2 el

Honing

4 tl

Rode wijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5038 kJ
Energie (kcal)1204 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers51.0 g
Vezels17 g
Eiwitten42 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Steelpan
Dunschiller
Saladekom
Sieve
Aardappelstamper
Zeef
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water met een snuf zout in 2 pannen met deksel. Snijd het donkergroene deel van de prei en verwijder ook de harde onderkant. Snijd de prei in stukken van 4 cm. Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in 1 van de pannen. Kook de prei 12 - 16 minuten in de andere pan. Giet beiden af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Schil de appel en snijd in blokjes. Leg de blokjes appel in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en ½ el bruine suiker. Leg de gekonfijte eendenpoot in een andere ovenschaal. Rooster de blokjes appel en de gekonfijte eendenpoot 20 - 25 minuten in de oven.

3

Snijd de bladpeterselie fijn en meng deze in een kleine kom met de kappertjes en de walnootstukjes. Voeg per persoon ½ el honing, 1 el rodewijnazijn en ½ el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

4

Schil met een dunschiller grote stukken van de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd de knoflookteen met schil door de helft. Snijd de bieslook fijn en snipper de sjalot. Voeg de melk samen met de knoflook, de citroenschil en de takjes tijm toe aan een steelpan. Verhit en laat dan 6 - 8 minuten op laag vuur staan. Pas op dat de melk niet overkookt!

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 el rodewijnazijn. Voeg de sjalot en de helft van de bieslook toe en meng goed. Meng de gemengde sla met de dressing. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.

6

Meng de vinaigrette met kappertjes en walnoten met de prei. Giet de melk door een zeef en gooi de smaakmakers weg. Stamp de aardappelen met de melk en 1/2 el roomboter per persoon tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de eendenpoot, de gemarineerde prei, de salade en de geroosterde appelmoes. Garneer met de overige bieslook.