Geitenkaassalade met rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade met rode biet

Geitenkaassalade met rode biet

met aardbei-balsamicodressing

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Gekookte rode bieten

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

15 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3281 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten48.2 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten55.9 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels13.4 g
Eiwitten24.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Weeg 125 g rode biet per persoon af en snijd in blokjes. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat snijden.

Bakken
2
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Dressing maken en appel bakken
3
  • Meng in een grote saladekom de aardbeiensaus met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Houd de pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de bietblokjes, gebakken appel, ui en geroosterde walnootstukjes.
  • Verkruimel de verse geitenkaas erover en serveer met het broodje.