Geitenkaassalade met crostini
Geitenkaassalade met crostini

Geitenkaassalade met crostini

met cranberrychutney, appel en walnoten

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Walnuts
•Sulphites
•Rye
•Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Arugula & lamb's lettuce

20 g

Cranberry chutney

½ piece

Apple

½ piece

Onion

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3554 kJ
Calories849 kcal
Fat38.7 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate99 g
Sugar26.2 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein23.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de cranberrychutney en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Roer goed door en laat 1 minuut inkoken. Haal de pan van het vuur en bewaar apart.
Bakken
2
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het brood 5 - 7 minuten in de oven.
  • Verdeel de geitenkaas over een tweede bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en bestrooi met de walnoten.
  • Bak de geitenkaas 3 - 4 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de balsamicocrème. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de appel, komkommer en sla toe en meng met de dressing.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. Leg de gebakken geitenkaas erbovenop.
  • Garneer met de gekaramelliseerde-uiensaus.
  • Serveer met de crostini.