HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehaktpotje Met Surinaamse Kruiden En Bruine Rijst
topBanner
Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

met snijbonen en prei

Lees meer

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:BalansExtra groente
Allergenen :SelderijGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Verse bladselderij

(BevatSelderij)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2907 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels14 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en snijbonen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Kook de rijst samen met de snijbonen 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.

4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Voeg het vlees van de boerenworst en 1/2 zakje Surinaamse kruiden per persoon toe aan de pan met prei en bak het vlees in 3 - 4 minuten rul.

5

Voeg de cherrytomaten uit blik toe en verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de verse bladselderij fijn.

6

Verdeel de rijst en snijbonen over de borden. Schep de tomatensaus met groenten over de rijst. Garneer met de gefrituurde uitjes en de verse bladselderij.