Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

met aardappelschijfjes en provolone

Deze ovenschotel lijkt misschien wat zwaar door het gehakt en de kaas, maar dat valt reuze mee! Door de prei nog een beetje knapperig te houden blijft het gerecht fris en de zwarte balsamicoazijn bij de tomatenblokjes zorgt voor zoetheid.

Labels:
Familie
Makkelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Provolonevlokken

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 naar smaak

Peper en zout

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)784 kcal
Energie (kJ)3282 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.6 g
Eiwitten49 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelenplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.

Snijden en bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon toe in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt erbij, verkruimel 1/8 bouillonblokjes boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt. Voeg de tomatenbokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De groenten en het gehakt hoeven nog niet helemaal gaar te zijn: het gerecht gaart verder in de oven.

Bakken
3

Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijven er dakpansgewijs op. Bestrooi met de provolonevlokken en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Ovenschotel maken
4

Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.