Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

0.17 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

5 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¾ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)493 kcal
Energie (kJ)2061 kJ
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels13.8 g
Eiwitten11.1 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een kleine kom per persoon 1/2 el olijfolie met 1/2 tl kerriepoeder (zie TIP). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de kerrie-olie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

Tip: Houd je niet zo van kerrie? Voeg dan minder of zelfs helemaal geen kerrie toe aan de olie.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenboter maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de boter (zie TIP), de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

Tip: Zorg dat je de roomboter ruim van tevoren op kamertemperatuur laat komen, zo is hij een stuk makkelijker te mengen.

Zeebaars bakken
5

Verhit in een koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid (zie TIP). Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

Tip: Zorg ervoor dat je de vis niet beweegt als je hem op de huid bakt. Druk hem met een spatel voorzichtig tegen de bodem van de koekenpan – zo wordt het huidje lekker krokant.

Serveren
6

Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig zout bevat? En wist je dat de 250 g aardappelen je veel belangrijke voedingsstoffen leveren, zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels?