Gebakken zeebaars met pittige bataat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zeebaars met pittige bataat

Gebakken zeebaars met pittige bataat

Met geroosterde bloemkool en komijn

Voor dit gerecht is de oven je beste vriend - hij doet al het werk voor je, alleen de vis bak je in de pan. De bloemkool, die je kruidt met komijn en lekker krokant roostert, kun je in plaats van in roosjes ook in de vorm van een steak snijden. Het is niet erg als de bloemkool tijdens het roosteren wat donkere plekjes krijgt, de smaak wordt daardoor juist lekker nootachtig.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Bloemkool

2 tl

Gemalen komijnzaad

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de bataat in een ovenschaal met de rode peper, de ongepelde hele knoflooktenen, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 30 – 35 minuten in de oven en schep halverwege om.

Bloemkool snijden
2

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes van ongeveer 3 cm en snijd de steel in blokjes.

Bloemkool in de oven
3

Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gemalen komijn en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bloemkool 20 – 22 minuten met de bataat mee in de oven, of tot de bloemkool gaar is. Schep halverwege om.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de helft van de citroen in parten en pers de andere helft uit. Meng in een kleine kom ½ tl citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie tot een dressing. Haal, als de bataat klaar is, de zachte knoflooktenen uit de ovenschaal en plet ze met een vork. Meng de knoflook naar smaak door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Zeebaars bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de zeebaars droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Bak de zeebaars 1 – 2 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak nog 1 minuut op de andere zijde.

Serveren
6

Verdeel de pittige bataat, de zeebaars en de bloemkool over de borden. Besprenkel de bloemkool met de dressing. Serveer met een partje citroen.