Skip to main content
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Heerlijke malse kip met geurige baharat uit het Midden-Oosten

Dit gerecht krijgt een twist door het kruidenmengsel baharat. Baharat betekent in het Arabisch letterlijk specerij en het wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten. Het kruidenmengsel is een mix van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Kippendijfilet

2 tl

Baharat

1 stuk(s)

Groene paprika

2 takje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Mini-romatomaten

1 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3230 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Bakpapier
Bakplaat
Kom

Instructies

Snij de bataat
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil de bataat en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook de bataat, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Snij de kippendij
2

Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de olijfolie, de helft van de baharat, peper en zout. Verhit een hapjespan of koekenpan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en bak de kippendij, afgedekt, 20 - 25 minuten. Keer regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de groene paprika in repen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

Meng in een ovenschaal
4

Meng in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier de bataat, paprika, romatrostomaatjes, het grootste deel van de oregano, de overige baharat, overige olijfolie, peper en zout. Verwarm dit 15 minuten in de oven.

5

Meng ondertussen de Turkse yoghurt met de overige oregano, peperen zout. Verwarm het naanbrood de laatste 3 minuten bij de ovenschaal of bakplaat in de oven.

6

Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met het naanbrood, de kippendij en de Turkse yoghurt.

Tip! Heb je nog baharat over na deze maaltijd? Gebruik het dan om aardappelen of ander vlees mee te kruiden. Wil je sneller klaar zijn? Was de bataat dan grondig en snijd deze met schil in plakken. Verwerk zoals aangegeven in het recept en verwijder tijdens het eten pas de schil. Deze laat makkelijk los.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Kippendijfilet als extra

Kippendijfilet als extra

200 g | 2 porties
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Pulled-chickenbowl met avocadosaus

Pulled-chickenbowl met avocadosaus

met salade, zoete aardappel en Mexicaanse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en tomaat-komkommersalade
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

met crème fraîche, pompoenpitten en linzen
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Sweet & smokey ovenschotel

Sweet & smokey ovenschotel

met mais, rundergehakt en cheddar
Griekse salade als extra

Griekse salade als extra

Bijgerecht | met feta, kumato tomaat en olijven
Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

met bulgur en oregano-yoghurtsaus
Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

met zoetzure komkommer en muntmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!