Skip to main content
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt
Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Gebakken kippendij met groenten met baharat, naanbrood en frisse yoghurt

Heerlijke malse kip met geurige baharat uit het Midden-Oosten

Dit gerecht krijgt een twist door het kruidenmengsel baharat. Baharat betekent in het Arabisch letterlijk specerij en het wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten. Het kruidenmengsel is een mix van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Kippendijfilet

2 tl

Baharat

1 stuk(s)

Groene paprika

2 takje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Mini-romatomaten

1 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3230 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten70 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Bakpapier
Bakplaat
Kom

Instructies

Snij de bataat
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil de bataat en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook de bataat, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Snij de kippendij
2

Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de olijfolie, de helft van de baharat, peper en zout. Verhit een hapjespan of koekenpan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en bak de kippendij, afgedekt, 20 - 25 minuten. Keer regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de groene paprika in repen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

Meng in een ovenschaal
4

Meng in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier de bataat, paprika, romatrostomaatjes, het grootste deel van de oregano, de overige baharat, overige olijfolie, peper en zout. Verwarm dit 15 minuten in de oven.

5

Meng ondertussen de Turkse yoghurt met de overige oregano, peperen zout. Verwarm het naanbrood de laatste 3 minuten bij de ovenschaal of bakplaat in de oven.

6

Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met het naanbrood, de kippendij en de Turkse yoghurt.

Tip! Heb je nog baharat over na deze maaltijd? Gebruik het dan om aardappelen of ander vlees mee te kruiden. Wil je sneller klaar zijn? Was de bataat dan grondig en snijd deze met schil in plakken. Verwerk zoals aangegeven in het recept en verwijder tijdens het eten pas de schil. Deze laat makkelijk los.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

met zoete-aardappelfrietjes en pittige groene saus
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli
Pulled chicken tortilla's met paprikasalsa

Pulled chicken tortilla's met paprikasalsa

met elote en avocadodip
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

met buffelmozzarella, olijventapenade en rucola
Een dubbele portobello met feta en warme salade

Een dubbele portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen
Oyakodon met kippendij-omelet en bosui

Oyakodon met kippendij-omelet en bosui

Japanse rijstbowl geserveerd met zoetzure chioggiabiet en komkommer
Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa
Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

met spinazie, zoetzure wortel en pittige room-chilisaus
Zoete-aardappelsoep met witte kaas en cashewtopping

Zoete-aardappelsoep met witte kaas en cashewtopping

met courgette, komijn en een ciabatta
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met zoete-aardappelfriet en gegrilde groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui