HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGarnalen In Frisse Roomsaus Met Penne
topBanner
Garnalen in frisse roomsaus met penne

Garnalen in frisse roomsaus met penne

met prei, tomaat en citroen

Lees meer

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Door het winterweer hebben we de courgette in dit recept vervangen door prei en meer tomaat.

Allergenen :Glutenbevattende granenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

4 el

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2943 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Rasp
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, prei en gedroogde rozemarijn 5 minuten op middelhoog vuur.

2

Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

4

Voeg de blokjes tomaat toe aan de prei en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Voeg per persoon: 1/2 tot 1 el kookvocht van de penne toe om de saus te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de penne toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg dan de helft van de garnalen toe. Voeg tot slot per persoon: 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.