Garnalen in frisse roomsaus met penne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in frisse roomsaus met penne

Garnalen in frisse roomsaus met penne

met prei, tomaat en citroen

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat? Door het winterweer hebben we de courgette in dit recept vervangen door prei en meer tomaat.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Penne

90 gram

Garnalen

40 gram

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2943 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Prei bakken
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, prei en gedroogde rozemarijn 5 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.

Snijden en koken
2

Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.

Saus maken
4

Voeg de blokjes tomaat toe aan de prei en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Voeg per persoon: 1/2 tot 1 el kookvocht van de penne toe om de saus te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Voeg de penne toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg dan de helft van de garnalen toe. Voeg tot slot per persoon: 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?