Skip to main content
Fusion salade Niçoise met tonijn, citroenmayonaise en sesamzaadjes

Fusion salade Niçoise met tonijn, citroenmayonaise en sesamzaadjes

met sperziebonen, ingelegde ui en tomaat

Niçoise with a twist! This recipe blends a French classic with bold flavours from Asia, while still keeping the fresh veggies and tuna.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Soja
Gluten
Ei
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Little gem

75 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Tarwe, Soja, Gluten)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pruimtomaat

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Soja, Ei, Mosterd)

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2347 kJ
Energie (kcal)561 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten53.6 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten21.7 g
Cholesterol0.6 mg
Zout1.4 g
Potassium1253.5 mg
Calcium90.4 mg
Iron1.7 mg
Pan
Zeef
Kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de aardappelen grondig en snijd in stukken. Leg de aardappelen in een pan met ruim water en een snufje zout.
  • Kook de aardappelen 5 - 7 minuten.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd doormidden.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen en kook 6 - 8 minuten, giet af en laat uitstomen.
Ui inleggen
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de sla fijn. Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de ui toe, meng goed door en bewaar apart.
  • Meng in een kom de tonijn met de mayonaise, de honing en de helft van de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Voeg een klontje roomboter en de overige Koreaanse kruiden toe aan de aardappelen en sperziebonen.
  • Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de sambal met de limoenmayonaise.
  • Snijd de tomaat in partjes.
4
  • Voeg de sla en de tomaat toe aan de ui en schep goed om. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over diepe borden en leg de rest ernaast.
  • Besprenkel met de pittige citroenmayo en garneer met het zwarte sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders