Skip to main content
Fusion taco's met gehakt, limoen en gember

Fusion taco's met gehakt, limoen en gember

kies en mix toppings: pinda's, mais, sla en meer!

4.0
(292)

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Limoen

70 gram

Mais in blik

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

10 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

45 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Wittekool en wortel

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Mosterd, Soja, Gluten, Ei, Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)3764 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten60.3 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels14.4 g
Eiwitten34 g
Cholesterol0.3 mg
Zout4.5 g
Potassium174 mg
Calcium24.1 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Zeef
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook in een koekenpan verwarmen in plaats van de oven te gebruiken.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gemberpuree, sojasaus en per persoon: 1/2 el water per en het sap van 1 limoenpartje (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Roer het gehakt erdoor en bak in 3 - 4 minuten bruin.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Garnering voorbereiden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.
  • Voeg de marinade toe aan het gehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus, de wittewijnazijn en 1/2 el water per persoon.
Serveren
4
  • Serveer de tortilla's, het gehakt, de mais, slamix, limoenpartjes, mayonaise, pinda's en wittekool en wortel in aparte kommen.
  • Laat iedereen zelf de taco's beleggen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders