Fusilli in roomsaus met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli in roomsaus met broccoli

Fusilli in roomsaus met broccoli

met achterham en cherrytomaten

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Mix van ui en knoflook

125 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

100 gram

Broccoliroosjes

90 gram

Fusilli

2 plak(ken)

Achterham

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2941 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.3 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli en fusilli. Bak de mix van knoflook en ui 2 minuten aan in de hapjespan.

Snijden
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten, kookroom en Italiaanse kaas toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.Roer goed door en laat 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Koken
3

Kook ondertussen de broccoli en fusilli samen, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Snijd de achterham in reepjes. Giet de broccoli en fusilli af en meng samen met de achterham door de roomsaus met cherrytomaten.Meng alles goed en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Zijn de broccoliroosjes aan de grote kant? Snijd ze dan eerst wat kleiner zodat ze sneller gaar zijn.

Serveren
4

Snijd de citroen in partjes.Verdeel de fusilli over de borden en garneer met een citroenpartje.