Skip to main content
Frisse stamppot met doperwten en paprika

Frisse stamppot met doperwten en paprika

met wildzwijnburger en uienjus

4.2
(349)

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

25 gram

Doperwten

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode ui

0.13 zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

200 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kcal)675 kcal
Energie (kJ)2822 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers21 g
Vezels9.3 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de doperwten en paprika toe. Giet af en houd warm met het deksel.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Jus maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de jus 3 - 5 minuten in, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Serveren
4

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met 1 tl vadouvan per persoon, peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, leg de wildzwijnburger ernaast en verdeel de jus eroverheen.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders