Dit gerecht is alles behalve voorspelbaar - met za'atar, Midden-Oosterse kruiden en buffelyoghurt vergeet je alles wat je dacht te weten over pastasalades.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
â…“ gram
Komkommer
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Conchiglie
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
100 gram
Broccoliroosjes
13 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
50 gram
Buffelyoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
â…“ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim gezouten water aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de verse krulpeterselie fijn. Weeg de conchiglie af en en kook afgedekt, 14 - 16 minuten. Kook de laatste 4-6 minuten de broccoliroosjes mee. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de panko, de helft van de krulpeterselie, 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon en de walnootstukjes toe. Roerbak 5 minuten tot de panko goudbruin kleurt en breng goed op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom (waar ook de conchiglie in past) de komkommer, de buffelyoghurt, peper, zout en per persoon 1/3 zakje za'atar en 1/2 extra vierge olijfolie. Meng goed en bewaar tot de conchiglie gaar is.
Meng de conchiglie in de kom met de yoghurt, voeg 1 el kookvocht per persoon en de overige krulpeterselie toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel de conchiglie over de borden. Schep de gebakken panko en walnootstukjes erover.