Frisse pasta za'atar met komkommer en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse pasta za'atar met komkommer en broccoli

Frisse pasta za'atar met komkommer en broccoli

met buffelyoghurt en panko-walnotentopping

Dit gerecht is alles behalve voorspelbaar - met za'atar, Midden-Oosterse kruiden en buffelyoghurt vergeet je alles wat je dacht te weten over pastasalades.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ gram

Komkommer

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

100 gram

Broccoliroosjes

13 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Buffelyoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)599 kcal
Energie (kJ)2504 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers5 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de verse krulpeterselie fijn. Weeg de conchiglie af en en kook afgedekt, 14 - 16 minuten. Kook de laatste 4-6 minuten de broccoliroosjes mee. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de panko, de helft van de krulpeterselie, 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon en de walnootstukjes toe. Roerbak 5 minuten tot de panko goudbruin kleurt en breng goed op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Meng in een grote kom (waar ook de conchiglie in past) de komkommer, de buffelyoghurt, peper, zout en per persoon 1/3 zakje za'atar en 1/2 extra vierge olijfolie. Meng goed en bewaar tot de conchiglie gaar is.

Serveren
4

Meng de conchiglie in de kom met de yoghurt, voeg 1 el kookvocht per persoon en de overige krulpeterselie toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel de conchiglie over de borden. Schep de gebakken panko en walnootstukjes erover.