HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFluweelzachte Broccolisoep Met Dana Blue En Roomkaas Ciabatta
topBanner
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Lees meer

Soep is de ideale verstopper van veel groenten, maar dan wordt hij vaak wel grof en met stukjes. Wanneer je de roomkaas en dana blue toevoegt wordt het een fluweelzacht geheel. Dit serveer je met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en knapperige pijnboompitten ter garnering op de soep.

Labels:InspiratieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

250 gram

Vastkokende aardappelen

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 tl

Gedroogde oregano

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout4.1 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukken.

2

Rooster de pijnboompitten, zonder olie, in een soeppan met deksel 2 minuten op middellaag vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 -15 minuten.

4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.

5

Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de andere helft van de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

6

Serveer de fluweelzachte soep met de roomkaas-ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en dana blue.