Skip to main content
Pizza bianca op platbrood met champignons
Pizza bianca op platbrood met champignons

Pizza bianca op platbrood met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe)

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Kastanjechampignons

30 gram

Rucola

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2668 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels14.1 g
Eiwitten25 g
Zout1.3 g
Potassium223 mg
Calcium18 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de champignons, knoflook en Italiaanse kruiden toe. Voeg daarna de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Meng goed en bak 5 - 6 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en laat nog 1 minuut sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza’s bakken
3
  • Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de roomkaas.
  • Beleg met de kaas en de groenten.
  • Bak 10 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Beleg de platbroodpizza's met de rucola en de tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
  • Werk af met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders