W48 - Calorie Smart & Quick (25 min) & Veggie - No Meatreplacer - Bread - use EID: kruidenroomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W48 - Calorie Smart & Quick (25 min) & Veggie - No Meatreplacer - Bread - use EID: kruidenroomkaas

with tomato and arugula

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2883 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels13.8 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Large Frying Pan
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Preheat the oven to 180°C. 
  • Cut the onion into thin half rings.
  • Slice the mushrooms.
  • Crush or mince the garlic.
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a large frying pan over medium-high heat. Fry the onion for 2 - 3 minutes. 
  • Add the mushrooms, garlic, Italian seasoning, crumbled stock cube, and water. Fry for for 5- 6 minutes.
  • Deglaze with the balsamic vinegar and simmer for one more minute. Season with salt and pepper to taste.

Did you know... mushrooms are a great source of vitamin B2, which helps keep you energised. Vitamin B2 is most commonly found in animal products, so if you follow a vegetarian or vegan diet it's good to eat mushrooms regularly so as to prevent deficiency.

3
  • In the meantime, transfer the flatbread to a parchment-lined baking sheet and spread with the herbed cream cheese.
  • Divide the shredded mozzarella over it.
  • Top with the onion and mushrooms, and bake the flatbread in the oven for 10 minutes.
  • Dice the tomato.
4
  • Cut the flatbread into slices.
  • Garnish with the arugula, tomato, salt and pepper to taste.
  • Drizzle some extra virgin olive oil to taste over the flatbread.