Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten

Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten

In de rokerij wordt de versgevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warmgerookt bij een temperatuur van circa 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en daardoor een gezonde vis.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse oregano

½ stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout0.9 g

Instructies

Groenten snijden
1

Haal de makreel alvast uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak de blaadjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Pasta koken
2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

Fruiten
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten (zie tip!).

Makreel verdelen
4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

Mengen
5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht van de pasta per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.