topBanner
Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten

Fettuccine met warmgerookte makreel, crème fraîche, verse oregano en cherrytomaten

Lees meer

In de rokerij wordt de versgevangen makreel schoongemaakt en een nacht gepekeld in zout water. Hierna wordt de vis op ambachtelijke wijze warmgerookt bij een temperatuur van circa 80 graden. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en daardoor een gezonde vis.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginalLekker snel
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Gerookte makreel

(BevatVis)

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 takje(s)

Verse oregano

1 stuk(s)

Rode paprika

250 gram

Rode cherrytomaten

180 gram

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Haal de makreel alvast uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak de blaadjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.

2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten (zie tip!).

4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht van de pasta per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.