LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door venkel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 can
Chickpeas
½ piece
Fennel
½ piece
Red onion
50 g
Feta
(Contains Milk)
40 g
Onion chutney
1 piece
Wholewheat Lebanese flatbread
20 g
Mixed leaves of spinach, arugula & red chard
15 milliliters
Basil crème
10 g
Raisin & seeds mix
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Schep om met 1/2 eetlepel olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Wees niet voorzichtig met het zout, de kikkererwten kunnen wel een beetje gebruiken.
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een snuf zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak al roerende 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karameliseren.
Snijd de feta in 1 plak per persoon en smeer voorzichtig aan één kant in methet grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak de laatste 10 minuten naast de kikkererwten op bakpapier in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.
Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 – 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.
Maak de koekenpan van de rode ui schoon en verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.
Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.