Feta met uienchutney en gepofte kikkererwten
Feta met uienchutney en gepofte kikkererwten

Feta met uienchutney en gepofte kikkererwten

met venkelsalade en volkoren platbroodpunten

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door venkel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 can

Chickpeas

½ piece

Fennel

½ piece

Red onion

50 g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Onion chutney

1 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

20 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

15 milliliters

Basil crème

10 g

Raisin & seeds mix

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories638 kcal
Energy (kJ)2667 kJ
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate58 g
Sugar15 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Paper Towel
•Pan with Lid
•Parchment Paper
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kikkererwten in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Schep om met 1/2 eetlepel olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Wees niet voorzichtig met het zout, de kikkererwten kunnen wel een beetje gebruiken.

Broccoli koken
2

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een snuf zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak al roerende 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karameliseren.

Feta met uienchutney insmeren
3

Snijd de feta in 1 plak per persoon en smeer voorzichtig aan één kant in methet grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak de laatste 10 minuten naast de kikkererwten op bakpapier in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.

Salade maken
4

Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 – 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.

Rozijnen-pittenmix roosteren
5

Maak de koekenpan van de rode ui schoon en verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.