topBanner
Feta met uienchutney en gepofte kikkererwten

Feta met uienchutney en gepofte kikkererwten

met venkelsalade en volkoren platbroodpunten

Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door venkel.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

20 gram

Rozijnen-pittenmix

40 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Venkel

1 pak(ken)

Kikkererwten

4 tl

Basilicumcrème

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2667 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels16 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af, dep droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Schep om met 1/2 eetlepel olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een snuf zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak al roerende 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg 1/4 el olijfolie per persoon toe. Laat in 8 minuten karameliseren.

3

Snijd de feta in 1 plak per persoon en smeer voorzichtig aan één kant in methet grootste deel van de uienchutney (houd een klein beetje achterwege voor de dressing). Leg de fetaplak de laatste 10 minuten naast de kikkererwten op bakpapier in de oven. Snijd ondertussen de platbroden in ongeveer 6 pizzapunten per platbrood, zodat je grote nacho's krijgt.

4

Verdeel de platbroodpunten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de laatste 4 – 5 minuten mee in de oven. Meng de basilicumcrème met de overige uienchutney en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg de venkel, rode ui en gemengde sla toe aan een saladekom en schep goed door.

5

Maak de koekenpan van de rode ui schoon en verhit opnieuw, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix tot de pitten beginnen te kleuren. Haal uit de pan en meng met de salade.

6

Verdeel de salade over de borden, schep de kikkererwten eroverheen en leg de feta er voorzichtig op. Serveer met de platbroodpunten.