
Enchilada's met pompoen en cheddar
met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Witte langgraanrijst
75 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Weeg de rijst af en kook de rijst, in 12 - 15 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu.. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de rode ui, knoflook, pompoenblokjes en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 2 – 3 minuten stoven. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met de groenten. Verhit het geheel 2 minuten. Haal de pan van het vuur. Meng er de helft van de zure room en de helft van de cheddar doorheen. Beleg de tortilla's met het pompoen-spinaziemengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de cheddar over de enchilada's en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom. Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout toe aan de saladekom en meng tot een dressing. Roer vlak voor serveren de rest van de spinazie door de dressing.

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de overige zure room en de spinaziesalade