
Eenpanspasta kip Alfredo
met volkoren penne, broccoli en geraspte kaas
Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
180 gram
Broccoli
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
¾ el
Olijfolie
200 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

- Voeg de kippenbouillon, kookroom, penne en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is. Roer af en toe door.
- Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

- Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door (zie Tip).
- Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe aan de pan en roer door.
Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

- Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.