topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met volkoren penne, spinazie en geraspte kaas

Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3329 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers10 g
Vezels15.4 g
Eiwitten48.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Saus maken
2
  • Voeg de bouillon, room, wittewijnazijn en pasta toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook, afgedekt, 7 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is. Roer af en toe door. 
Mengen
3
  • Voeg de kip toe en kook nog 5 minuten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en voeg de spinazie in delen toe. Laat de spinazie slinken.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.