HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEen Gezellig Avondje Mezze
topBanner
Een gezellig avondje Mezze

Een gezellig avondje Mezze

met kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade en tahin-broccoli

Wereldkeuken
Lees meer

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Allergenen :SesamzaadNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1 zakje(s)

Sumak

20 gram

Harissa

500 gram

Regenboogkrieltjes

2 stuk(s)

Kleine rode ui

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

200 gram

Broccolini

1 potje(s)

Tahin

(BevatSesamzaad)

20 gram

Verse basilicum en munt

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4146 kJ
Energie (kcal)991 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels15 g
Eiwitten46 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de regenboogkrieltjes. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd de helft van de rode ui in parten en snipper de andere helft heel fijn.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten in de pan. Leg de gekonfijte kippendij in een ovenschaal. Giet de krieltjes af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken en meng daarna in een grote kom met 1 el olijfolie per persoon, de uien parten en de harissa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak samen met de gekonfijte kippendij 20 - 25 minuten in de oven.

3

Halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de cherrytomaten, het basilicum, de helft van de gesnipperde ui en de sumak met de dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de broccolini samen met de overige gesnipperde ui 4 minuten aan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek af met het deksel en bak nog 5 minuten. Snijd ondertussen de munt fijn en hak de pistachenoten grof. Meng de tahin in een kleine kom met per persoon: 1 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn.

5

Schep de broccolini in een mooie schaal, breng op smaak met peper en zout en verdeel de tahini-dressing erover. Garneer met de munt en de pistachenoten.

6

Verbrokkel de witte kaas en verdeel over de krieltjes. Serveer de gekonfijte kippendij, harissakrieltjes met ui en witte kaas, tomatensalade en broccolini op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.