
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
met semi-gedroogde tomaten en zure room
Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
0.99 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Biologische zure room
¼ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
Zelf toevoegen
½ el
Honing
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
¾ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de tomaat in kwarten.
- Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

- Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg de tomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
- Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel er 3/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Voeg de cherrytomaten in blik toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje.

- Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin (zie Tip).
- Haal van het vuur. Bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en 3/4 tl oregano per persoon en schep goed om.
Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.

- Voeg 1/2 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tomatensoep over de kommen.
- Garneer met de zure room.
- Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.