topBanner
Drie-tomatensoep met kaascroutons

Drie-tomatensoep met kaascroutons

Met paprikapoeder en zure room

QUICK & EASY
Lees meer

Je gebruikt maar liefst drie soorten tomaat in deze soep. Samen met het paprikapoeder en flink veel knoflook zorgt dit voor een diepe, complexe smaak. Geen maaltijdsoep is compleet zonder iets krokants - met de kaascroutons maak je het gerecht helemaal af.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Zongedroogde tomaten

½ tl

Paprikapoeder

250 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

2.5 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers34.8 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout8.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook 250 ml water per persoon. • Snijd de knoflook grof. Snijd de tomaten in blokjes. De cherrytomaten mogen heel blijven. • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

2

• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, het paprikapoeder en alle soorten tomaat 2 minuten op hoog vuur. • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 – 12 minuten.

3

• Snijd ondertussen de bruine ciabatta in blokjes van 1 cm. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ciabatta in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep om.

4

• Voeg de honing, peper en zout toe en pureer de tomaten glad met een staafmixer. • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer de soep met de zure room. • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.