topBanner
Oosters gemarineerde zalmfilet met zilvervliesrijst

Oosters gemarineerde zalmfilet met zilvervliesrijst

met extra veel geroosterde broccoli

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Broccoli

4 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

170 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

3 tl

Bruine suiker

5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4119 kJ
Energie (kcal)985 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels19 g
Eiwitten44 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en 1 el olijfolie per persoon. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren (zie tip). Schep af en toe om.

3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier (zie TIP). Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om. De topjes mogen donker worden, dit zorgt voor een extra nootachtige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Voeg ½ el water per persoon bij de marinade en verhit 2 minuten. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken – de smaak wordt dan wel minder geconcentreerd en dus minder sterk.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm boven op de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.