HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Bospaddenstoelenpesto
topBanner
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met doperwten en gele courgette als extra

Extra groente
Lees meer

Pecorino heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Gele courgette

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Doperwten

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

40 gram

Veldsla

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3426 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en snijd de gele courgette in blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de doperwten 2 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en stoof de erwten, afgedekt, 4 - 6 minuten. Verhit de andere helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en courgette toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

3

Scheur de veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Voeg de farfalle en de doperwten toe aan de wok of hapjespan en meng met de kastanjechampignons en de courgette. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.