HelloFresh
topBanner
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Extra Vlees
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

440 g

Kipgyros

100 g

Radicchio & ijsbergsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 el

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4199 kJ
Energie (kcal)1004 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

2

Pers of snijd ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie TIP).