Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

220 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Karnemelk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2671 kJ
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten8.7 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om (zie Tip).

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau. (NL ONLY!) Philips Airfryer tip: Voor een extra krokant resultaat meng je de frietjes met de olie en bak je ze in de Airfryermand. Bak eerst 15 minuten op 160 graden voor, vervolgens 10 - 15 minuten op 180 graden. Schud halverwege nog één keer goed om.

Snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing  maken
3

Maak een dressing in een saladekom van: 1 1/2 el mayonaise per persoon, de karnemelk en de bieslook (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.