Skip to main content
Doradefilet in kokosbouillon met limoen en gember
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Doradefilet in kokosbouillon met limoen en gember

Doradefilet in kokosbouillon met limoen en gember

met gekookt ei, broccolini, dille en rijst

Met dit recept tover je 270 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Sesamzaad
Ei
Tarwe
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Bimi broccoli

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

90 ml

Kokosmelk

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

¼ tl

Sambal

150 ml

Water voor saus

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5600 kJ
Energie (kcal)1339 kcal
Vetten80.7 g
waarvan verzadigd27.6 g
Koolhydraten80.2 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels13.3 g
Eiwitten67.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Knoflookpers
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst 10 minuten, of tot de rijst gaar is. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de ui in kwarten en snijd vervolgens in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd in 3 stukken.
  • Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om 2 1/2 grote repen limoenschil te raspen per persoon. Snijd de limoen in 4 partjes.
Broccolini bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de broccolini 4 - 6 minuten, of tot rondom bruin.
  • Blus af met een scheutje water (zie Tip). Kook, afgedekt, 4 - 5 minuten verder op middellaag vuur.
  • Draai het vuur ui. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met sesamolie.

Tip: Kook je op gas? Haal dan eventueel de pan van het vuur wanneer je het water toevoegt.

Vis roosteren
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui 4 - 6 minuten, bewaar apart.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Leg de vis op een bakplaat met bakpapier. Bedek de vis met de woksaus met gember, peper en zout.
  • Verdeel de tomaten naast de vis. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de vis en tomaten 10 - 13 minuten in de oven.
Bouillon maken
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg de eieren toe en kook 5 - 7 minuten, spoel de eieren af onder koud water. Pel en halveer de eieren.
  • Voeg de kokosnootmelk toe aan een pan samen met de limoenschil, knoflook, gember, sambal, bouillonblokje en de aangegevenhoeveelheid water.
  • Breng de kokosbouillon aan de kook en laat zachtjes 5 - 7 minuten koken.
  • Hak de dille grof.
Afmaken
5
  • Breng de rijst op smaak met peper en zout. Voeg roomboter toe naar smaak. Meng de ui door de rijst.
  • Haal de limoenschil en gember uit de kokosbouillon.
  • Voeg de sojasaus toe aan de kokosbouillon en breng eventueel op smaak met het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Snijd de overige limoenpartjes door de helft.
Serveren
6
  • Serveer de rijst over kommen en besprenkel met de overige sesamolie.
  • Serveer de kokosbouillon in een diep bord.
  • Serveer de broccolini in het midden van de bouillon en top af met de vis. Voeg de tomaten toe aan de bouillon. Pers 1 limoenpartje uit over de vis en gebruik de overige partjes ter garnering.
  • Voeg het ei toe en besprenkel met sojasaus naar smaak. Garneer met de dille. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!