HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDahl Met Een Frisse Salsa En Naanbrood
topBanner
Dahl met een frisse salsa en naanbrood

Dahl met een frisse salsa en naanbrood

met gember, appel en kokosmelk

Lees meer

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:VeganPopulairFamilieKlimaatbewustExtra groenteInspiratie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Appel

2 cm

Verse gember

0.3 zakje(s)

Gemalen kurkuma

1 zakje(s)

Groene currykruiden

50 gram

Rode splitlinzen

250 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Naanbrood

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Kumato tomaat

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3634 kJ
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels12.59 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Voeg eventueel iets meer water toe als de dahl te droog wordt. Haal het deksel van de hapjespan. Laat nog 5 minuten inkoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.

Tip:

5

Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

6

Pers 1 limoenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige limoenpartjes.