Skip to main content
Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus
Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus

Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus

met rijst, champignons en paprika

4.2
(72)

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3293 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.8 g
Potassium326.3 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Kom
Kleine pan met anti-aanbaklaag

Instructies

Rijst koken
1
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de andere helft in ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg ruim water toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de limoen uit.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en gewone paprika en snijd beide in dunne reepjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de overige ui 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden, champignons, paprika en rode puntpaprika toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan een kom.
  • Voeg de yoghurt, de extra vierge olijfolie en 1 tl limoensap per persoon toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit kort voor serveren een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.
  • Verdeel de rijst over borden en schep de groenten erbovenop. Leg de grillkaas op de groenten.
  • Garneer met de yoghurtsaus en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders