Skip to main content
Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus
Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus

Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus

met rijst, champignons en paprika

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3293 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.8 g
Potassium326.3 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Kom
Kleine pan met anti-aanbaklaag

Instructies

Rijst koken
1
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de andere helft in ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg ruim water toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de limoen uit.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en gewone paprika en snijd beide in dunne reepjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de overige ui 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden, champignons, paprika en rode puntpaprika toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan een kom.
  • Voeg de yoghurt, de extra vierge olijfolie en 1 tl limoensap per persoon toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit kort voor serveren een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.
  • Verdeel de rijst over borden en schep de groenten erbovenop. Leg de grillkaas op de groenten.
  • Garneer met de yoghurtsaus en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla