HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Met Kippendij En Couscous
topBanner
Curry met kippendij en couscous

Curry met kippendij en couscous

Gegarneerd met frisse yoghurt, munt en amandelen

QUICK & EASY
Lees meer

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Sperziebonen

200 gram

Kippendijreepjes

125 ml

Kokosmelk

50 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 – 4 minuten.

2

• Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de pan. • Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.

3

• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. • Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.

4

• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.