Skip to main content
Crispy bloemkoolstukjes met panko
Crispy bloemkoolstukjes met panko

Crispy bloemkoolstukjes met panko

met rijst, pinda's en zoet-pittige chilisaus

Sesamolie wordt al duizenden jaren gewaardeerd! Oude Indiase en Afrikaanse beschavingen gebruikten het niet alleen voor culinaire doeleinden - ze geloofden ook dat het medicinale en cosmetische eigenschappen had.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Pinda's
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

50 gram

Wittekool en wortel

½ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

150 gram

Bloemkool

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 tl

Suiker

¾ el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3625 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels9 g
Eiwitten18.2 g
Zout2.3 g
Potassium294.4 mg
Calcium74.2 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine suiker.
  • Schep 1/3 van het mengsel in een kleine kom en bewaar apart.
  • Meng in een tweede grote kom de panko met een snufje zout en een klein scheutje olijfolie. Schep goed om.
Bloemkool roosteren
2
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Wentel de bloemkoolroosjes eerst door de sesammayonaise en vervolgens door de panko.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende ruimte op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Smaakmakers voorbereiden
3
  • Bereid de bouillon.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Rijst koken
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Zet het vuur lager en dek de pan af. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Rauwkost maken
5
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de koolmix toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout, schep goed om.
  • Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om.
  • Meng, kort voor serveren, de rauwkost door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de rijst over de borden en verdeel de bloemkoolroosjes eroverheen. 
  • Serveer de zoet-pittige chilisaus en de overige sesammayonaise erbij.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders