Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine, tomatentapenade en kaas

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Varkenshaaspuntjes

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4057 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten89.9 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten44.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Schep goed om zodat de aubergine goed bedekt is met de bloem. 

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
3

Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en paprika 1 minuut. Voeg dan de varkenshaaspuntjes toe en bak nog 2 - 3 minuten.

Saus maken
5

Blus de pan af met de balsamicoazijn en de kookroom (zie Tip). Voeg de tijm en tomatentapenade toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de room.

Serveren
6

Meng de aubergine, pasta en de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta op borden en garneer met de overige kaas.