Couscoussalade met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscoussalade met vegetarische shoarma

Couscoussalade met vegetarische shoarma

met komkommer, cherrytomaten en frisse kruidendressing

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Soja
Gerst
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

175 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3296 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers28 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Grote saladekom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de couscous (zie Tip 1).
  • Voeg de couscous toe aan een saladekom samen met het kokend water en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.
  • Halveer de ui en snijd in dunne ringen (zie Tip 2). Voeg toe aan de kom met azijn en meng goed. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.

Tip 1: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel water te koken.

Tip 2: Je serveert de ui gepekeld en rauw. Houd je hier niet van? Laat het pekelen dan achterwege en bak de ui mee met de vegetarische shoarma.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de vegetarische shoarma toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en roer goed.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Dressing maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt, het pekelvocht van de ui, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.
  • Meng de couscous met de kruidenmix en extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Voeg de salademix, cherrytomaten, komkommerblokjes, vegetarische shoarma en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng met de couscous.
Serveren
4
  • Verdeel de couscoussalade over borden (zie Tip).
  • Besprenkel met de kruidendressing.
  • Garneer met de gepekelde ui.

Tip: Heb je couscoussalade over? De overige couscoussalade kun je gebruiken als lunch de volgende dag.