Falafelbowl met couscous en verse munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus

Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

50 gram

Bloemkoolrijst

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

125 gram

Falafel met tomaat

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)776 kcal
Energie (kJ)3249 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers13 g
Vezels3.3 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de bloemkoolrijst toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous en bloemkoolrijst los met een vork.

Tip: Deze vegetarische bowl is enorm voedzaam! De falafel zorgt voor de nodige eiwitten en de volkoren couscous geeft een grote hoeveelheid vezels. Vezels dragen bij aan een sterke weerstand en een verzadigd en energiek gevoel.

Bakken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de knoflook, puntpaprika en Midden-Oosterse kruidenmix 5 - 6 minuten. Schijf de puntpaprika en knoflook naar de zijkant van de pan en voeg de falafel toe. Bak de falafel 3 - 4 minuten.

Tip: Is er geen ruimte meer in de pan naast de puntpaprika? Bak de falafel dan in een tweede koekenpan in 1/4 el olijfolie per persoon.

Dressing maken
3

Snijd de tomaat in kleine blokjes en de komkommer in staafjes. Snijd de citroen in parten.Snijd de blaadjes van de peterselie en munt fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt-tahinsaus. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 el rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de couscous en bloemkoolrijst in de saladekom met de tomatenblokjes. Verdeel de couscoussalade over kommen. Leg de falafel, paprika en komkommer mooi naast elkaar in de kom. Garneer met de overige verse kruiden, de yoghurt-tahinsaus en de citroenparten.

Tip: Leg de ingrediënten met de klok mee in groepjes bij elkaar voor het mooiste resultaat.