HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafelbowl Met Couscous En Verse Munt
topBanner
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus

Foodbowls
Lees meer

Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

250 gram

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk, SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3249 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de bloemkoolrijst toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous en bloemkoolrijst los met een vork.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de knoflook, puntpaprika en Midden-Oosterse kruidenmix 5 - 6 minuten. Schijf de puntpaprika en knoflook naar de zijkant van de pan en voeg de falafel toe. Bak de falafel 3 - 4 minuten.

3

Snijd de tomaat in kleine blokjes en de komkommer in staafjes. Snijd de citroen in parten.Snijd de blaadjes van de peterselie en munt fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt-tahinsaus. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 el rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de couscous en bloemkoolrijst in de saladekom met de tomatenblokjes. Verdeel de couscoussalade over kommen. Leg de falafel, paprika en komkommer mooi naast elkaar in de kom. Garneer met de overige verse kruiden, de yoghurt-tahinsaus en de citroenparten.