HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Couscous niçoise met een twist

Couscous niçoise met een twist

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 126 beoordelingen
Lees meer

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Allergenen:EiVisGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Rode paprika

2 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Komkommer

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 5 – 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperzie-bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

3

Verhit een ½ eetlepel olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

4

Meng ondertussen de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf vervolgens de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

5

Voeg de sperziebonen, paprika, komkommer, tonijn en zwarte balsamicoazijn toe aan de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.