Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes

Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes

Vandaag bak je de champignons kort in de koekenpan samen met de gemarineerde kipfiletstukjes, zodat ze nog smaakvoller worden!

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Champignons

15 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

100 gram

Kipfiletreepjes met baharat

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout2.3 g

Instructies

Snijd de champignons in kwarten
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, rozemarijn en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak al roerende 2 mi-nuten op middelhoog vuur.

Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
3

Voeg vervolgens de couscous toe en bak nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous, afgedekt,10 minuten wellen.

Bak de champignons en de gemarineerde kipfiletstukjes
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de champignons en de gemarineerde kipfiletstukjes 2 - 3 mi- nuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de champignons en kipfiletstukjes.
5

Roer de couscouskorrels met een vork los, meng met de gemengde sla en verdeel dit over de borden. Serveer met de champignons en kipfiletstukjes.