HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCouscous Met Gemarineerde Kipfiletstukjes
topBanner
Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes

Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes

Lees meer

Vandaag bak je de champignons kort in de koekenpan samen met de gemarineerde kipfiletstukjes, zodat ze nog smaakvoller worden!

Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

⅔ takje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Champignons

25 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1.5 tl

Paprikapoeder

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipfiletreepjes met baharat

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout2.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, rozemarijn en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak al roerende 2 mi-nuten op middelhoog vuur.

3

Voeg vervolgens de couscous toe en bak nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous, afgedekt,10 minuten wellen.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de champignons en de gemarineerde kipfiletstukjes 2 - 3 mi- nuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Roer de couscouskorrels met een vork los, meng met de gemengde sla en verdeel dit over de borden. Serveer met de champignons en kipfiletstukjes.