HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgettesoep Met Kaas En Italiaanse Pastei
topBanner
Courgettesoep met kaas en Italiaanse pastei

Courgettesoep met kaas en Italiaanse pastei

Lees meer

De pastei, in het Engels pie genoemd, wordt door onze leverancier Pompie voor jou bereid. In de pastei zit onder andere tomaat, courgette en ricotta. Het taartje werd verder nog op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Terwijl je de pie afbakt in de oven, maak jij een heerlijke courgettesoep met belegen kaas.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Courgette

50 gram

Italiaanse pastei

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine)

50 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2573.1600000000003 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten16 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de aardappelen (doré) en snijd in blokjes. Snijd de courgette in plakken.

3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

4

Verwijder het metalen schaaltje van de pastei en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de helft van de kaas toe aan de soep en roer tot de kaas is gesmolten.

6

Verdeel de soep over soepkommen, garneer met de overige kaas en besprenkel naar smaak wat extra vierge olijfolie. Serveer met de Italiaanse pastei.