Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

met gegratineerd bruin tarwebroodje

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Tags:
Family
•Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Potatoes

¾ piece

Courgette

5 g

Pumpkin seeds

1 piece

Wholewheat bread roll

40 g

Wild mushroom pesto

25 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories843 kcal
Energy (kJ)3526 kJ
Fat51 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate65 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein27 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Peeler or Cheese Slicer
•Soup pan with lid
•Tall-Sided Pan
•Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon met per persoon 3/4 bouillonblokje en 300 ml water. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de overige courgette in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/3 of 1/2 bouillonblokje per persoon.

Roosteren en bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op laag vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.

Tip: Wist je dat pompoenpitten veel zink bevatten? Zink is een belangrijk mineraal voor de groei en het afweersysteem, en zit vooral in dierlijke producten. Voor vegetariërs is het dus extra belangrijk om op de inname van zink te letten.

Koken en bakken
3

Voeg de aardappelen en de bouillon toe aan de soeppan en kook het geheel, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Broodje bakken
4

Snijd het broodje in de lengte doormidden. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met het gegratineerde bruine tarwebroodje.