Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

met een gegratineerde ciabatta

.

Labels:
Veggie
•Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3565 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.6 g
Eiwitten26 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Koekenpan
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren en bakken
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.

Tip: Wist je dat pompoenpitten veel zink bevatten? Zink is een belangrijk mineraal voor de groei en het afweersysteem, en zit vooral in dierlijke producten. Voor vegetariërs is het dus extra belangrijk om op de inname van zink te letten.

Koken en bakken
3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/3 of 1/2 bouillonblokje per persoon.

Ciabatta bakken
4

Snijd de ciabatta aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal door. Besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde ciabatta.