Skip to main content
Spaghetti met romige pestosaus en courgette

Spaghetti met romige pestosaus en courgette

met mini-romatomaten en walnoot-basilicumtopping

4.2
(240)

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Tarwe
Cashewnoten
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Pinda's
Noten
Sesamzaad
Lupine
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Walnoten)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Lupine, Ei, Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Pinda's, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Cashewnoten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3390 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.2 g
Eiwitten26 g
Zout0.9 g
Potassium418.9 mg
Calcium23.5 mg
Iron0.6 mg
Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten verder. 
3
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de pesto en de helft van de kaas. 
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Meng in een andere kleine kom een topping van het basilicum, de walnootstukjes en de overige kaas. Bewaar ter garnering. 
4
  • Voeg de pasta, het roomkaasmengsel en de zwarte balsamicoazijn toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de walnoot-basilicumtopping.

Weetje: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders