Skip to main content
Spaghetti met romige pestosaus en courgette
Spaghetti met romige pestosaus en courgette

Spaghetti met romige pestosaus en courgette

met mini-romatomaten en walnoot-basilicumtopping

4.2
(240)

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3390 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.2 g
Eiwitten26 g
Zout0.9 g
Potassium418.9 mg
Calcium23.5 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
Groenten bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten verder. 
Topping maken
3
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de pesto en de helft van de kaas. 
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Meng in een andere kleine kom een topping van het basilicum, de walnootstukjes en de overige kaas. Bewaar ter garnering. 
Serveren
4
  • Voeg de pasta, het roomkaasmengsel en de zwarte balsamicoazijn toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de walnoot-basilicumtopping.

Weetje: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders