Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
90 g
Conchiglie
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de kookroom en per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Siciliaanse kruidenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de pasta over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.