Courgette uit de oven in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en buffelmozzarella

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)968 kcal
Energie (kJ)4049 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers28 g
Vezels5.2 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes met basilicum en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 minuten op laag vuur.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes buffelmozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Koken
5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.