Courgette gevuld met kipgehakt, rode paprika en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette gevuld met kipgehakt, rode paprika en rijst

Courgette gevuld met kipgehakt, rode paprika en rijst

Het kipgehakt is alvast voorgekruid met Mediterrane kruiden

Het vullen van courgettes is in de Mediterrane keuken een populaire culinaire bezigheid. Tijd dus om jouw kennis te laten maken met deze techniek. De courgette hol je uit met een lepel en vul je vervolgens met gehakt en groenten. Ook lekker: strooi een beetje oude kaas over de courgettes, voordat je ze in de oven doet.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

120 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)648 kcal
Energie (kJ)2711 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan
Wok
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes.

Bak het kipgehakt rul.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode paprika toe, bestrooi met peper en zout en bak nog 2 minuten op hoog vuur.

Schraap met een theelepel de kern met de zaden uit de courgette.
3

Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de kern met de zaden er uit (gooi deze niet weg, maar snijd klein en voeg direct toe aan de wok of hapjespan met kipgehakt). Leg de courgettehelften in een ovenschaal.

Bak de courgettehelften in de oven.
4

Verdeel het gehakt over de courgettehelften (zie tip), besprenkel met de overige olijfolie en bak 15 – 20 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de roomboter door de rijst en laat afgedekt nagaren

Verdeel de rijst en de gevulde courgettes over de borden.
6

Verdeel de rijst en de gevulde courgettes over de borden. Bestrooi naar smaak met extra peper en zout en besprenkel het gerecht met het kookvocht uit de ovenschaal.