Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel

Receptontwikkelaar Iris: "Ik ben gek op gepocheerde eieren, maar vond het altijd een gedoe om ze te maken. Sinds ik de azijntruc in dit recept heb geleerd, zijn gepocheerde eieren mijn go-to lunchgerecht! Vandaag maak je ze als onderdeel van een op bibimbap geïnspireerde bowl."

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Kimchisaus

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

4.5 el

Wittewijnazijn

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3441 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels5.9 g
Eiwitten26.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Zeef
Grote pan
Lepel
Schuimspaan

Instructies

1
  • Neem per ei een klein glas en vul dit met 150 ml water en 2 el azijn. Breek vervolgens voorzichtig een ei in elk glas.
  • Zorg ervoor dat het ei volledig is ondergedompeld en voeg eventueel meer water toe.
  • Doe dit voor alle eieren en zet de glazen opzij voor later gebruik. 
  • Rasp de wortel in een kom en meg met het suiker en 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
2

 
 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet de rijst af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de kimchisaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 - 6 minuten. 

Groenten bakken
3
  • Voeg de knoflook en spinazie toe en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken.
  • Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd apart. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persson in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 7 minuten. 
  • Verlaag het vuur en voeg de Koreaanse kruiden en ketjap toe.
    Roer goed door en bak nog 1 minuut en zet apart. 
Ei voorbereiden
4
  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Neem één ei tegelijk uit het glas en breng het over in een zeef. Klop zachtjes op de zeef om het overtollige eiwit te verwijderen en doe het ei dan voorzichtig terug in het glas. 
  • Herhaal dit proces voor alle eieren en zorg ervoor dat ze klaar zijn in aparte glazen.
  • Verlaag het vuur onder de pan met water (zie Tip).

Tip: als je een instant-thermometer hebt, moet het water 82°C - 88°C zijn.

Ei pocheren
5
  • Houd een glas boven de pan en roer het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  • Kiep het ei voorzichtig uit het glas in het midden van de draaikolk.
  • Laat het ei 15 - 20 seconden stollen. Herhaal dit met de overige eieren.
  • Pocheer de eieren ongeveer 4 minuten tot het eiwit is gestold maar de dooier nog zacht is. Haal de eieren eruit met een schuimspaan en houd apart.
Serveren
6
  • Serveer de rijst in grote kommen of diepe borden.
  • Top met de sticky champignon, de spinazie en de wortel en als laatst het ei.
  • Besprenkel met de kimchimayo en garneer met de furikake.