Conchiglie uit de oven met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie uit de oven met mozzarella

Conchiglie uit de oven met mozzarella

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Speciaal ingrediënt in je box! De ingrediënten van de ketchup worden met zorg verbouwd in Kenia en ter plekke gedroogd, zodat de oogst maximaal wordt gebruikt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

20 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

0.05 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten87.1 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten33.4 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de conchiglie.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de conchiglie 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de courgette en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.
Ovenschaal vullen
3
  • Voeg de tomatenblokjes en de passata toe aan de hapjespan en bak het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en besprenkel met de smokey tomatenketchup.
  • Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en hak grof.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum.